Josephinahemmets seniorboende

Josephinahemmets seniorboende är ett förstklassigt seniorboende med professionell hemtjänst för katoliker. Med vår långa tradition inom äldreomsorg står vi för hög kompetens och kärleksfullt bemötande utifrån en kristen värdegrund. Hemmet är vackert beläget i Blackeberg i västra Stockholm, med naturen som närmaste granne, nära till affärer, postombud, apotek, bank och kommunikationer. Det omges av en trädgård som ger stora möjligheter för utevistelse. I närheten av hemmet finns också fina promenadvägar och parker.

 

Lägenheter

Josephinahemmet består av en- och tvårumslägenheter med pentry samt badrum med toalett och dusch. Utöver lägenheter finns flera matsalar, ett sällskapsrum, en terass och ett bibliotek. I sällskapsrummet finns TV och musikanläggning. Det finns också rum med datorer med Internetuppkoppling. Lägenheterna har brandlarm med automatisk koppling till brandkåren. Kostnader för el, hemförsäkring, telefonabonnemang och internetuppkoppling ingår inte i hyran. Som boende har du rätt att ansöka om bostadstillägg.

 

Hemtjänst

Hos oss får du de service- och omvårdnadsinsatser som du fått beviljade enligt ditt biståndsbeslut. Det kan vara vara städning, matinköp, hjälp med tvätt eller promenader. Du kan även få vissa sjukvårdsinsatser som vårdcentralen delegerat till oss.
» Läs mer

 

Måltider

Du är välkommen att köpa matkuponger eller ett abonnemang för att äta i vår matsal på Josephinahemmet. I matsalen serverar vi frukost, lunch, eftermiddagskaffe och middag. Om du vill kan du få middagen i en matlåda och äta den i din egen lägenhet. Självklart kan du få specialkost ifall du behöver det. Vi kan också hjälpa dig med matlagning av enklare slag i din lägenhet. Det beror på hur mycket tid du fått beviljad i ditt biståndsbeslut.

 

Aktiviteter

Hos oss kan du delta i många olika aktiviter. Vi erbjuder regelbundet musik, högläsning och gymnastik. Är du intresserad av trädgårdsarbete, är du välkommen att arbeta i vår trädgård. Vi firar alla kristna högtider. Även nationaldagen och midsommar firas. Drottning Josephinas festdag firar vi med en gemensam kräftskiva. Och när du fyller år uppvaktar vi dig med blommor!

 

S:ta Ragnhilds kapell

S:ta Ragnhilds kapellförsamling, som tillhör S:ta Eugenia katolska församling, har sitt kapell i Josephinahemmets lokaler. Där kan du delta i den dagliga mässan. Varje dag hålls även rosenkransen. Två gånger i månaden samtalar vi kring bibeln och kateketen. Som boende har du tillfälle till bikt och de sjukas smörjelse.
» S:ta Ragnhild
» S:ta Ragnhilds kapellförsamlings hemsida