Josephinahemmets seniorboende

Josephinahemmets seniorboende är ett seniorboende med den professionella  hemtjänstutövaren SVPH (Stiftelsen Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux) för katoliker. Med vår långa tradition inom äldreomsorg står vi för hög kompetens och kärleksfullt bemötande utifrån en kristen värdegrund. Hemmet är vackert beläget i Blackeberg i västra Stockholm, med naturen som närmaste granne, nära till affärer, postombud, apotek och kommunikationer. Det omges av en trädgård som ger stora möjligheter för utevistelse. I närheten av hemmet finns också fina promenadvägar och parker.

 

Lägenheter

Josephinahemmet består av en- och tvårumslägenheter med pentry samt badrum med toalett och dusch. Utöver lägenheter finns flera matsalar, ett sällskapsrum, en terass och ett bibliotek. I sällskapsrummet finns TV och musikanläggning. Lägenheterna har brandlarm med automatisk koppling till brandkåren. Kostnader för el, hemförsäkring, telefonabonnemang och internetuppkoppling ingår inte i hyran. Som boende har du rätt att ansöka om bostadstillägg.

 

Måltider

Du är välkommen att äta i vår matsal på Josephinahemmet. I matsalen serverar vi lunch. Eftermiddagskaffe serveras i salongen. Du kan få middagen i en matlåda och äta den i din egen lägenhet. Självklart kan du få specialkost ifall du behöver det.

 

Aktiviteter

Hos oss kan du delta i många olika aktiviteter. Vi erbjuder regelbundet filmvisning och musik. Är du intresserad av trädgårdsarbete, är du välkommen att arbeta i vår trädgård. Vi firar alla kristna högtider. Även nationaldagen och midsommar firas. Och när du fyller år uppvaktar vi dig med blommor!

 

S:ta Ragnhilds kapell

S:ta Ragnhilds kapellförsamling, som tillhör S:ta Eugenia katolska församling, har sitt kapell i Josephinahemmets lokaler. Där kan du delta i den dagliga mässan. Som boende har du tillfälle till bikt och de sjukas smörjelse.
» S:ta Ragnhild
» S:ta Ragnhilds kapellförsamlings hemsida

 

Vill ni veta mera och skicka in en intresseanmälan?

Fyll i formuläret ovan till höger eller skicka ett mail till sl@josephinahemmet.se.